Rusia este acuzată că a ucis sute de civili în Harkov folosind muniţii cu dispersie, interzise în război

Rusia a ucis sute de civili în Harkov folosind muniţii cu dispersie, interzise pe scară largă, potrivit unui nou studiu realizat de Amnesty International, citat de BBC.

424 afișări
Imaginea articolului Rusia este acuzată că a ucis sute de civili în Harkov folosind muniţii cu dispersie, interzise în război

Amnesty International a anunţat că a găsit dovezi că forţele ruseşti au folosit în mod repetat bombe şi muniţii cu dispersie - rachete care aruncă mine mai mici care explodează ulterior la intervale de timp programate.

Jurnaliştii de la BBC susţin că au vizitat cinci locuri în cartiere rezidenţiale din Harkov şi au văzut dovezi ale folosirii acestor arme controversate.

„Aceste impacturi provin de la muniţiile cu dispersie, este o semnătură clasică”, a declarat Mark Hizney, cercetător senior în cadrul diviziei de armament a Human Rights Watch, un grup de campanie. „Iar într-o imagine se poate vedea o rămăşiţă a unei aripioare stabilizatoare de la una dintre submuniţii”, a spus el.

Muniţiile cu dispersie sunt controversate, deoarece acestea detonează în aer şi eliberează un grup de bombe mai mici care cad fără discriminare pe o suprafaţă mare, punând în pericol civilii.

Peste 120 de ţări au semnat un tratat care interzice utilizarea acestor arme - deşi nici Rusia şi nici Ucraina nu sunt semnatare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici