Rusia este principalul suspect în cazul atacurilor electromagnetice care au vizat diplomaţii americani

Rusia este principalul suspect în cazul atacurilor electromagnetice care au vizat angajaţi diplomatici americani în Cuba şi China, afirmă oficiali americani citaţi de NBC News.

744 afișări
Imaginea articolului Rusia este principalul suspect în cazul atacurilor electromagnetice care au vizat diplomaţii americani

Rusia este principalul suspect în cazul atacurilor electromagnetice care au vizat diplomaţii americani

Zeci de angajaţi ai misiunilor diplomatice americane din Cuba au suferit "traume cerebrale minore", au declarat oficiali din cadrul Departamentului de Stat. Probleme similare au fost înregistrate în China.

Oficiali din Statele Unite suspectează că au fost utilizate arme electromagnetice sofisticate şi probabil alte tipuri de tehnologii.

"Departamentul de Stat a ajuns la concluzia că aceste incidente pot fi considerate atacuri", conform unui comunicat transmis Congresului SUA.

"Statele Unite suspectează că este vorba de un act intenţionat", a confirmat un oficial american.

Conform unor oficiali citaţi de NBC News, Rusia probabil se află în spatele atacurilor care au vizat personalul diplomatic american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici