Rusia evacuează civilii din Belgorod, în contextul confruntărilor militare / Administraţia de la Moscova a instituit, luni după-amiază, starea operaţională "antiteroristă" în regiunea rusă

Autorităţile ruse au iniţiat, luni după-amiază, evacuarea civililor din regiunea Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, unde au fost raportate incursiuni ale unor grupuri pro-ucrainene, informează cotidianul Le Monde.

1064 afișări
Imaginea articolului Rusia evacuează civilii din Belgorod, în contextul confruntărilor militare / Administraţia de la Moscova a instituit, luni după-amiază, starea operaţională "antiteroristă" în regiunea rusă

Rusia evacuează civilii din Belgorod, în contextul confruntărilor militare

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a declarat luni seară că populaţia va fi evacuată din zonele în care sunt combatanţi străini. "O parte parte a populaţiei a părăsit teritoriul, îi ajutăm cu mijloace de transport pe cei care au rămas", a afirmat Viaceslav Gladkov.

Administraţia de la Moscova a instituit, luni după-amiază, starea operaţională "antiteroristă" în regiunea rusă Belgorod, urmând să fie aplicate măsuri militare speciale de securitate în contextul incursiunii unui grup pro-ucrainean. "Pentru garantarea securităţii cetăţenilor din regiunea Belgorod, a fost instituită starea specială antiteroristă, cu măsuri speciale de securitate şi restricţii temporare", a declarat anterior guvernatorul regional, Viaceslav Gladkov.

Autorităţile ruse au raportat, luni, o serie de atacuri ucrainene asupra unor localităţi din regiunea Belgorod, iar cel puţin şase persoane au fost rănite. "Un grup de recunoaştere şi sabotaj al forţelor ucrainene a intrat în districtul Graivoronski. Forţele militare ruse, în colaborare cu serviciile de frontieră, cu Garda Naţională rusă şi cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) iau măsurile necesare pentru eliminarea inamicului", a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov.

În schimb, Administraţia de la Kiev susţine că atacurile din regiunea rusă Belgorod sunt opera unui grup insurgent rus. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici