Rusia: Explozii la un depozit de armament, din cauza căldurii

Căldura din ultimele zile a provocat mai multe explozii de armament la un depozit de arme situat în republica rusă Udmurtia din munţii Ural, relatează RIA Novosti, în pagina electronică de luni.

187 afișări

La 2 iunie, un incendiu a devastat acest depozit situat în apropiere de satul Pughaciovo, generând numeroase explozii, evacuarea a 28.000 de persoane şi rănirea altor 95. Exploziile au provocat pagube în cazul a peste 3.000 de clădiri, inclusiv case, spitale şi şcoli.

Premierul republicii ruse, Iuri Pitkevici, le-a declarat jurnaliştilor sâmbătă că din cauza căldurii extreme din zonă s-au produs explozii de armament care până în prezent nu a fost găsit sau detonat de la incendiul din iunie.

"Armata a declarat că acest armament va continua să explodeze încă trei sau cinci ani. Armamentul se află pe terenul depozitului în spatele gardurilor (care împrejmuiesc zona) şi în depozitele subterane", a declarat Pitkevich.

Şeful serviciilor de urgenţă ale republicii, Petr Fomin, a declarat că armamentul a fost stropit cu apă pentru a se reduce frecvenţa exploziilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici