Rusia face apel la Statele Unite să renunţe la sancţiunile impuse Venezuelei

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Statele Unite trebuie să renunţe la sancţiunile „ilegale” impuse regimului de la Caracas, informează agenţia rusă de presă TASS.

1527 afișări
Imaginea articolului Rusia face apel la Statele Unite să renunţe la sancţiunile impuse Venezuelei

Rusia face apel la Statele Unite să renunţe la sancţiunile impuse Venezuelei

Ea a argumentat că sancţiunile impuse de către autorităţile de la Washington amplifică problemele cu care se confruntă populaţia Venezuelei.

„Încă o dată, facem apel la încetarea măsurilor ilegale, cu scopul de a îmbunătăţi situaţia umanitară din Venezuela. Sfidând orice logică, Administraţia (Trump, n.r.) a căutat tot mai multe metode pentru a pune presiune pe Caracas. Au existat ameninţări privind o eventuală blocadă navală. Washingtonul nu a învăţat nimic din experienţa unei blocade eşuate, lungă de jumătate de secol, împotriva Cubei?”, a spus Zaharova.

Ea a mai declarat că o parte a clasei politice din Venezuela încearcă să înlăture un guvern legitim prin creşterea tensiunilor în mod artificial. „Acest lucru este uşor de văzut în decizia Parlamentului de a înnoi participarea în Tratatul Inter-American de Asistenţă Reciprocă. Acest acord, aşa-numitul Pact de la Rio, a fost încheiat între statele din Vest în 1947, pentru o apărare comună. Opoziţia din Venezuela pare dispusă să folosească prevederile acestui acord în scopuri politice şi a solicitat înfiinţarea unei coaliţii internaţionale pentru o intervenţie umanitară”, a adăugat aceasta.

„Vedem aceasta ca fiind o mişcare extrem de distructivă şi ca pe un precedent periculos pentru întreaga regiune”, a mai spus Zaharova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici