Rusia foloseşte arme cu laser în Ucraina. Zelenski nu este impresionat: „Nu au nicio şansă în război”

Rusia a declarat că foloseşte noi arme cu laser pentru a lovi dronele ucrainene, dar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că nu este convins, vorbind de un eşec

4449 afișări
Imaginea articolului Rusia foloseşte arme cu laser în Ucraina. Zelenski nu este impresionat: „Nu au nicio şansă în război”

Rusia foloseşte arme cu laser în Ucraina. Zelenski nu este impresionat: „Nu au nicio şansă în război”

Iury Borisov, viceprim-ministru însărcinat cu dezvoltarea militară, a declarat într-o conferinţă de presă în această săptămână că o armă cu laser numită Peresvet, numită după un călugăr războinic ortodox medieval ucis în luptă, va fi folosită pe scară largă şi că poate afecta sateliţii până la 1.500 km deasupra pământului.

De asemenea, el a spus că există sisteme mai puternice care pot arde drone şi alte echipamente, adăugând că, în cadrul unui test efectuat marţi, arma a ars o dronă aflată la 5 km distanţă în cinci secunde.

Întrebat dacă astfel de arme au fost folosite în Ucraina, Borisov a spus: "Da. Primele prototipuri sunt deja folosite acolo". El a spus că arma se numeşte Zadira.

Dar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că nu este convins: "Cu cât devine mai clar că nu au nicio şansă în război, cu atât mai multă propagandă se face despre o armă uimitoare, care ar fi atât de puternică încât ar asigura un punct de cotitură. Şi astfel vedem că, în a treia lună a unui război pe scară largă, Rusia încearcă să găsească "arma minune"... toate acestea arată clar eşecul complet al misiunii".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici