Rusia încearcă să obţină rachete balistice din Iran

Rusia încearcă să obţină mai multe arme din Iran, inclusiv sute de rachete balistice, şi oferă în schimb Teheranului un nivel fără precedent de sprijin militar şi tehnic, a declarat ambasadorul britanic la ONU, Barbara Woodward, transmite Reuters.

4095 afișări
Imaginea articolului Rusia încearcă să obţină rachete balistice din Iran

Rusia încearcă să obţină rachete balistice din Iran

Începând cu luna august, Iranul a transferat sute de drone Rusiei, care le-a folosit pentru a „ucide civili şi a ţinti ilegal infrastructura civilă” din Ucraina, a declarat Woodward.

„Rusia încearcă acum să obţină mai multe arme, inclusiv sute de rachete balistice”, a mai spus ambasadorul.

„În schimb, Rusia oferă Iranului un nivel fără precedent de sprijin militar şi tehnic. Suntem îngrijoraţi de faptul că Rusia intenţionează să furnizeze Iranului componente militare mai avansate, ceea ce va permite Iranului să îşi consolideze capacitatea de înarmare”, a mai declarat Barbara Woodward.

Ea a mai spus că Marea Britanie este „aproape sigură că Rusia caută să se aprovizioneze cu armament din Coreea de Nord şi alte state puternic sancţionate, în timp ce propriile stocuri se diminuează în mod palpabil”.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia, a declarat vineri, în faţa Consiliului de Securitate, că Moscova a respins deja „în numeroase ocazii” acuzaţiile potrivit cărora Rusia primeşte provizii militare din partea Iranului.

Luna trecută, Iranul a recunoscut că a furnizat Moscovei drone, dar a spus că acestea au fost trimise înainte de războiul din Ucraina. Rusia a negat că forţele sale au folosit drone iraniene pentru a ataca Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici