Rusia învaţă copiii să lupte contra terorismului cu ajutorul desenelor animate

Serviciul special rus FSB (fost KGB) a produs un serial de desene animate pentru a învăţa copiii să lupte împotriva criminalităţii şi terorismului, neezitând să-i ameninţe cu închisoarea dacă obişnuiesc să declanşeze alarme false prin telefon.

65 afișări
Imaginea articolului Rusia învaţă copiii să lupte contra terorismului cu ajutorul desenelor animate

Rusia învaţă copiii să lupte contra terorismului cu ajutorul desenelor animate

Filmuleţele, cu durata de 15-30 de secunde, care sunt disponibile pe Internet şi difuzate în magazinele din Volgograd (sud), prezintă un băieţel care face alegeri greşite, apoi un altul mai raţional, iar totul este comentat cu rimă.

Astfel, filmul consacrat luptei antiteroriste arată reacţia unui copil care găseşte o geantă abandonată.

"Un băieţel găseşte o poşetă. Geanta este abandonată, el o ia şi pleacă cu ea. Geanta face tic-tac, apoi se opreşte. Nu vă vom arăta ce i s-a întâmplat copilului", explică o voce din off, care se referă la moartea copilului.

"Un băiat mai mare găseşte o cutie de carton. El sună la poliţie, se îndepărtează şi nu lasă pe nimeni să se apropie. El este un băiat bun şi primeşte o medalie", spune comentatorul, înainte de apariţia numerelor de telefon ale poliţiei şi FSB.

O altă înregistrare video povesteşte cazul unui copil care sună la poliţie pretinzând că o bombă este ascunsă în şcoala sa: "Băiatul nu va primi un moped, în schimb va primi o pedeapsă de trei ani de închisoare", avertizează FSB.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici