Rusia lansează marţi mai multe rachete asupra unor ţinte din Ucraina

Rusia a lansat marţi dimineaţă o nouă rundă de atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei, au anunţat Forţele Armate Ucrainene (UAF) pe Facebook, conform CNN.

3791 afișări
Imaginea articolului Rusia lansează marţi mai multe rachete asupra unor ţinte din Ucraina

Rusia lansează marţi mai multe rachete asupra unor ţinte din Ucraina

"Inamicul continuă să atace Ucraina cu arme de mare precizie", se arată în postare.

Rachetele au fost lansate de pe două portavioane ruseşti marţi, în jurul orei locale 7.00, ora locală. UAF a afirmat că patru rachete au fost doborâte.

Sirenele de raid aerian au sunat în mai multe regiuni din Ucraina, iar oficialii au făcut apel la locuitori să rămână în adăposturi.

"O rachetă a fost doborâtă într-una dintre regiuni", a declarat Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev.

"Se aud explozii în regiunea Khmelnytsky", a declarat şeful administraţiei militare regionale din Khmelnytsky, Serhii Hamalii. El a afirmat că apărarea aeriană ucraineană a doborât o dronă.

Regiunea Vinnytsya "a fost lovită", a declarat guvernatorul Sergiy Borzov pe Telegram.

Guvernatorul din Mykolaiv, Vitaliy Kim, a legat barajul de lovituri cu rachete de luni şi marţi de noul comandant al forţelor ruse din Ucraina.

"Se pare că noul comandant al armatei ruse a jucat prea mult „Red Alert” în copilărie", a spus el. "Ar fi mai bine dacă ar citi cărţi".

Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a anunţat numirea unui nou comandant, generalul Sergey Surovikin, pentru ceea ce numeşte operaţiunea sa militară specială din Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici