VIDEO  Rusia leagă numărul de tancuri trimis Ucrainei de salutul nazist

Olga Skabeeva, poreclită „păpuşa de fier” a lui Vladimir Putin, lansează la televiziunea rusă o teorie halucinantă.

1494 afișări
Imaginea articolului Rusia leagă numărul de tancuri trimis Ucrainei de salutul nazist

Livrarea de tancuri Ucrainei agită la culme Moscova. Propagandiştii Rusiei, printre care se numără la loc de frunte prezentatoarea Olga Skabeeva, poreclită „păpuşa de fier” a lui Vladimir Putin, de la postul Rossiya-1, caută să impună diverse explicaţii malefice.

Skabeeva a comentat cifra de tancuri expediat de Occidentali pe front, susţinând că numărul ar putea avea legătură cu salutul nazist.

Potrivit wikipedia, Paisprezece Cuvinte, 14 sau 14/88, reprezintă un slogan din 14 cuvinte utilizat de către membrii organizaţiilor de extremă dreapta şi popularizat prin intermediul editurii 14 Word Press: „We must secure the existence of our people and a future for white children” (Trebuie să protejăm existenţa poporului nostru şi viitorul copiilor albi).

Există încă un slogan, însă mai puţin cunoscut: „Because the beauty of the White Aryan woman must not perish from the Earth” (Pentru că frumuseţea femeii albe ariene nu trebuie să piară de pe pământ).

8 trimite la Hitler

Ambele au fost formulate de către supremacistul american David Lane - unul dintre cei nouă membri ai grupului terorist The Order - şi utilizate de către adepţii naţionalismului alb la nivel mondial. Numărul 8 din „14/88” denotă cea de-a opta literă a alfabetului (H). Astfel, prin HH se face trimitere la „Heil Hitler”, salutul nazist.

Cele două variante au fost formulate de Lane în timp ce ispăşea o condamnare de 190 de ani pentru încălcarea drepturilor civile ale prezentatorului de radio Alan Berg⁠, asasinat de către The Order în iunie 1984. Sloganurile au fost popularizate cu ajutorul lucrărilor publicate de editura 14 Word Press, înfiinţată în 1995 de soţia lui Lane pentru a răspândi scrierile soţului ei.

Un alt propagandist al lui Putin, cunoscutul Vladimir Soloviov, susţine distrugerea Berlinului, după ce Germania a decis să ofere tancuri Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici