Rusia: Masacrul de la Hula este rezultatul asistenţei logistice oferite insurgenţilor

Masacrul de la Hula este rezultatul asistenţei financiare şi livrărilor de armament oferite insurgenţilor sirieni, consideră Ministerul rus de Externe.

426 afișări
Imaginea articolului Rusia: Masacrul de la Hula este rezultatul asistenţei logistice oferite insurgenţilor

Masacrul de la Hula este rezultatul asistenţei logistice oferite insurgenţilor, susţine Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tragedia de la Hula demonstrează unde duc asistenţa financiară, armamentul şi recrutarea mercenarilor", apreciază diplomaţia rusă, "regretând că unii actori-cheie de pe scena internaţională nu sunt pregătiţi să acţioneze după o logică paşnică".

Ţările occidentale şi ONU tind să atribuie masacrul de la Hula, soldat cu 108 morţi, regimului sirian, în timp ce Damascul susţine că în spatele violenţelor se află "grupuri teroriste".

"Am menţionat în repetate rânduri cauzele care au o influenţă negativă asupra implementării planului lui Annan în Siria; în primul rând, este vorba de actori-cheie de pe scena internaţională care nu sunt pregătiţi să acţioneze după o logică paşnică, ci privilegiază propria agendă, al cărei punct principal este schimbarea regimului de la Damasc", adaugă diplomaţia rusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici