Rusia neagă informaţiile conform cărora scurgerile de materiale nucleare detectate în Scandinavia ar proveni de la una dintre centralele sale

  • Rusia a spus că scurgerile de materiale nucleare detectate în Scandinavia nu provin de la una dintre centralele sale, relatează BBC.
  • Lucrătorii în securitate nucleară din Finlanda, Norvegia şi Suedia au declarat săptămâna trecută că au găsit în atmosferă cantităţi mai mari decât de obicei de izotopi radioactivi.
  • Un organism olandez de sănătate publică a spus că, după analizarea datelor, crede că materialul provine "din direcţia Rusiei de vest".
  • Acesta a spus că materialul ar putea indica „deteriorarea unui element din combustibil”.
412 afișări
Imaginea articolului Rusia neagă informaţiile conform cărora scurgerile de materiale nucleare detectate în Scandinavia ar proveni de la una dintre centralele sale

Rusia neagă informaţiile conform cărora scurgerile de materiale nucleare detectată în Scandinavia ar proveni de la una dintre centralele sale

Însă, într-o declaraţie, organismul energetic nuclear din Rusia a declarat că cele două centrale ale sale din nord-vestul - PNP Leningrad şi PNP Kola - funcţionau normal şi că nu au fost raportate scurgeri, relatează BBC.

"Nu au existat nicio plângere cu privire la echipament", a declarat pentru agenţiei de ştiri Tass, un purtător de cuvânt al operatorului de energie nucleară controlat de stat, Rosenergoatom.

"Emisiile agregate ale tuturor izotopilor specificate în perioada menţionată mai sus nu au depăşit numerele de referinţă."

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a declarat, sâmbătă, că este la curent cu rapoartele şi căută mai multe informaţii de la statele membre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici