Rusia nu-şi va schimba politica externă din cauza rezoluţiilor APCE, afirmă Puşkov

Şeful delegaţiei ruse din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Aleksei Puşkov, a declarat că Moscova nu intenţionează să-şi schimbe politica externă doar din cauza rezoluţiilor APCE, care a condamnat miercuri "anexarea ilegală a Crimeei" de către Rusia, relatează RIA Novosti.

408 afișări
Imaginea articolului Rusia nu-şi va schimba politica externă din cauza rezoluţiilor APCE, afirmă Puşkov

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Încălcarea dreptului internaţional face parte din politica internaţională, iar de rezoluţii s-au ocupat doar 30 de state care intră în componenţa acestei organizaţii evlavioase (APCE). Faptul că ei ne-au îndemnat la ceva şi au adoptat o rezoluţie nu înseamnă că noi ne vom schimba politica externă", a afirmat Puşkov, care ocupă, de asemenea, funcţia de preşedinte al comisiei pentru Afaceri Externe din Duma rusă.

"Ameninţările nu vin din partea Rusiei. Cei care au prezentat raportul (în baza căruia APCE a adoptat rezoluţia) dau dovadă de solidaritate cu partide rasiste", a subliniat el.

"Trebuie să menţionăm că la putere au venit ilegal nişte persoane care promovează o ideologie nazistă", l-a susţinut preşedintele Comitetului pentru probleme CSI şi relaţii cu diaspora din cadrul Dumei de Stat, Leonid Sluţki, adăugând că acest fapt este "inacceptabil pentru o Europă contemporană".

În opinia lui Sluţki, raportul PACE reprezintă o dovadă a "standardelor duble ale Consiliului Europei" şi nu a fost scris la Strasbourg. "Nu m-aş mira, dacă l-au scris la Washington", a afirmat el.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat, miercuri, la Strasbourg, o rezoluţie prin care condamnă "anexarea ilegală a Crimeei" de către Rusia, afirmând că această acţiune nu are niciun efect juridic şi nu este recunoscută de Consiliul Europei, potrivit unui comunicat al APCE.

"Aşa-numitul referendum organizat în Crimeea este neconstituţional. Astfel, rezultatul lui şi anexarea ilegală a Crimeei de către Rusie nu au niciun efect juridic şi nu sunt recunoscute de Consiliul Europei", a anunţat APCE în rezoluţia adoptată după o dezbatere de urgenţă.

Rezoluţia adoptată se bazează pe raportul "Evoluţii recente în Ucraina: ameninţări pentru funcţionarea instituţiilor democratice", elaborat de coraportori ai Comitetului de Monitorizare al APCE, Mailis Reps şi Marietta de Pourbaix-Lundin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici