Rusia nu va interveni în situaţia din Ucraina, anunţă un purtător de cuvânt al lui Putin

Rusia nu va interveni în situaţia din Ucraina, unde confruntări violente între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine s-au soldat cu cinci morţi, a declarat joi purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

823 afișări
Imaginea articolului Rusia nu va interveni în situaţia din Ucraina, anunţă un purtător de cuvânt al lui Putin

Rusia nu va interveni în situaţia din Ucraina, anunţă un purtător de cuvânt al lui Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credem că nu avem dreptul să intervenim în afacerile interne ale Ucrainei în niciun mod. Este absolut inacceptabil să ne amestecăm în afacerile interne" ale altei ţări, a declarat Dmitri Peskov într-un interviu publicat pe site-ul tabloidului Komsomolskaia Pravda.

Rusia este "convinsă" că autorităţile ucrainene "ştiu ceea ce este necesar să facă şi vor găsi cea mai bună soluţie pentru a aduce situaţia la normal şi a restabili pacea", a spus Peskov.

El a deplâns "ingerinţe străine" în criza din ţara vecină, "evidente" în opinia sa.

"Nu-i putem înţelege pe ambasadorii ţărilor străine aflaţi la post la Kiev, care le spun autorităţilor din Ucraina ce să facă şi de unde să-şi retragă trupele şi poliţia", a spus purtătorul de cuvânt, fără să ofere alte precizări.

"Bineînţeles că nu putem să aprobăm acest lucru, care ne procoavă indignarea", a subliniat Peskov.

"Rusia şi Ucraina sunt două ţări surori", "ni se face rău văzând ceea ce se petrece la Kiev", capitala ucraineană, care este, începând de duminică, scena unor confruntări violente, a continuat el.

O fostă republică sovietică, Ucraina este afectată de două luni de o mişcare de contestare fără precedent a regimului, după decizia autorităţilor ucrainene de a renunţa la o apropiere de UE, în favoarea Rusiei.

Adoptarea săptămâna trecută a unor legi controversate, care înăspresc în mod drastic sancţiunile aplicabile manifestanţilor, a relansat mobilizarea opoziţiei proeuropene, provocând confruntări de o violenţă fără precedent la Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici