Video Rusia: Opt morţi şi şapte dispăruţi, în explozia la un bloc de locuinţe

Opt persoane au fost ucise, iar şapte au fost date dispărute, în urma unei explozii produse miercuri, după o acumulare de gaze, într-un bloc de locuinţe din oraşul rus Kazan, au anunţat serviciile locale de intervenţie.

1 afișare

"Echipele de intervenţie şi salvare au încetat să mai caute printre dărâmături. În acest moment, putem spune că opt persoane au fost ucise", a declarat purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă din oraş, Svetlana Lebedeva, fără a preciza dacă eforturile de salvare vor fi reluate mai târziu.

Şapte dintre persoanele înregistrate în imobilul cu trei etaje nu au fost găsite, a precizat ea, adăugând că şansele acestora de a supravieţui sub dărâmături în condiţiile în care temperatura este de minus 20 de grade Celsius sunt minime.

Ea şi-a exprimat însă speranţa ca cei şapte dispăruţi să nu se fi aflat în clădire înmomentul deflagraţiei, care s-a produs în cea de-a zecea zi a vacanţei sărbătorilor de iarnă.

Cel puţin două persoane au fost salvate din ruinele clădirii, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Explozia a avut loc miercuri, imediat după miezul nopţii.

Posturile ruse de televiziune au prezentat imagini cu angajaţi ai serviciilor de intervenţie înlăturând bucăţi de moloz, la locul exploziei.

Deflagraţiile provocate de acumulările de gaze sunt frecvente în blocurile vechi de locuinţe din Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici