Rusia organizează duminică alegeri parlamentare, după o campanie dominată de partidul lui Putin

Unii alegători au început deja să voteze în scrutinul parlamentar din Rusia, dominat de partidul preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, informează BBC News online.

956 afișări
Imaginea articolului Rusia organizează duminică alegeri parlamentare, după o campanie dominată de partidul lui Putin

Vladimir Putin

Majoritatea alegătorilor ruşi vor vota duminică, dar în regiunile îndepărtate procesul electoral a început deja, într-o ţară în care sunt 11 fusuri orare.

Pentru prima dată, Rusia organizează alegeri în regiunea Crimeea, anexată de la Ucraina în anul 2014.

Alegătorii ruşi vor desemna duminică 450 de membri ai Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, pentru mandate de cinci ani. În prezent, în Duma de Stat opoziţia este slab reprezentată.

Opoziţia rusă este slabă şi divizată, iar posturile de televiziune au acordat în campanie spaţii largi partidului prezidenţial, Rusia Unită. În cursa electorală s-au înscris 14 partide, dintre care două sunt oponente clare ale Kremlinului.

Precedentele alegeri parlamentare, organizate în 2011, au fost marcate de fraude, fiind urmate de proteste masive la Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici