Rusia, preocupată de prezenţa trupelor georgiene în apropierea Abhaziei şi Osetiei de Sud

Rusia este preocupată de concentrarea de forţe militare de-a lungul frontierelor Abhaziei şi Osetiei de Sud, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează pagina online a RIA Novosti.

16 afișări
Imaginea articolului Rusia, preocupată de prezenţa trupelor georgiene în apropierea Abhaziei şi Osetiei de Sud

Rusia este preocupată de prezenţa trupelor georgiene în apropierea Abhaziei şi Osetiei de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Observatorii europeni din zonele adiacente Abhaziei şi Osetiei de Sud constată o prezenţă militară sporită a Georgiei, iar dispozitivele noastre tehnice confirmă această situaţie. Asistăm periodic la provocări, iar asta ne preocupă", subliniază Lavrov.

 

 

"Pentru normalizarea situaţiei, Georgia trebuie să îşi îndeplinească angajamentele asumate în virtutea planului Medvedev - Sarkozy şi trebuie să evite trimiterea de trupe în afara sectoarelor în care sunt staţionate", subliniază Lavrov.

"Rusia este pregătită, şi era pregătită şi în decembrie, să susţină proiectul de decizie pentru prelungirea mandatului OSCE în Georgia; de asemenea, Rusia este pregătită să susţină trimiterea misiunii OSCE în Osetia de Sud, dacă Ţinvali nu se opune", încheie şeful diplomaţiei ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici