Rusia raportează explozii în sudul ţării. Ucraina le numeşte „răzbunare pentru invazie”. Podolyak: „Mai devreme sau mai târziu datoriile vor trebui să fie achitate"

Rusia a raportat miercuri o serie de explozii în sudul ţării şi un incendiu la un depozit de muniţii, incidentele fiind cele mai recente dintr-un val pe care un oficial ucrainean de rang înalt le-a descris drept răzbunare şi „karma" pentru invazia Moscovei.

30797 afișări
Imaginea articolului Rusia raportează explozii în sudul ţării. Ucraina le numeşte „răzbunare pentru invazie”. Podolyak: „Mai devreme sau mai târziu datoriile vor trebui să fie achitate"

Fără a recunoaşte în mod direct că Ucraina este responsabilă, consilierul prezidenţial Mykhailo Podolyak a declarat că este normal ca regiunile ruseşti în care sunt depozitate arme şi combustibil să înveţe „demilitarizarea".

Folosirea acestui cuvânt a fost o referire clară la obiectivul declarat al Moscovei pentru războiul din Ucraina, care durează de nouă săptămâni şi pe care îl numeşte o operaţiune militară specială de dezarmare şi „denazificare" a vecinului său, potrivit Reuters.

„Dacă voi (ruşii) decideţi să atacaţi masiv o altă ţară, să ucideţi masiv pe toată lumea de acolo, să striviţi masiv oameni paşnici cu tancurile şi să folosiţi depozite din regiunile voastre pentru a permite crimele, atunci mai devreme sau mai târziu datoriile vor trebui să fie achitate", a declarat Podolyak.

Exploziile de miercuri au urmat unui incendiu major produs săptămâna aceasta la o instalaţie de depozitare a petrolului rusesc din regiunea Briansk, în apropiere de graniţă.

La începutul acestei luni, Rusia a acuzat Ucraina că a atacat cu elicoptere un depozit de combustibil din Belgorod, lucru negat de un înalt oficial de securitate de la Kiev, şi că a deschis focul asupra mai multor sate.

Incidentele au expus vulnerabilităţile Rusiei în zonele din apropierea Ucrainei care sunt vitale pentru lanţurile sale logistice militare.

În cadrul ultimelor incidente, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că un incendiu la un depozit de muniţii a fost stins şi că niciun civil nu a fost rănit.

Roman Starovoyt, guvernatorul din Kursk, o altă provincie care se învecinează cu Ucraina, a declarat că au fost auzite explozii şi în oraşul Kursk miercuri dimineaţa devreme şi că, cel mai probabil, acestea au fost sunete ale sistemelor de apărare aeriană. Ulterior, el a declarat că un vehicul aerian ucrainean fără pilot la bord a fost interceptat pe cer deasupra regiunii Kursk, adăugând că nu s-au înregistrat victime sau pagube.

În Voronej, centrul administrativ al unei alte provincii din sud, agenţia de ştiri TASS a citat un oficial al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă care a declarat că au fost auzite două explozii şi că autorităţile investighează acest caz.

Guvernatorul regional Alexander Gusev a declarat că un sistem de apărare aeriană a detectat şi distrus o dronă de recunoaştere de mici dimensiuni.

Rusia a declarat că a trimis investigatori în regiunile Kursk şi Voronej pentru a documenta ceea ce numeşte "acţiuni ilegale ale armatei ucrainene".

Ucraineanul Podolyak a spus că nu este posibil să "stea pe loc" în faţa invaziei ruseşti. "Şi, prin urmare, dezarmarea depozitelor ucigaşilor de la Belgorod şi Voronej este un proces absolut natural. Karma este un lucru crud", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
explozii

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici