Rusia respinge acuzaţiile Alianţei Nord-Atlantice privind acţiunile destabilizatoare

  • Administraţia Rusiei a respins acuzaţiile Alianţei Nord-Atlantice privind acţiunile destabilizatoare
  • Ministerul rus de Externe recomandă Alianţei Nord-Atlantice să rezolve problemele din statele membre
  • Jens Stoltenberg a criticat Rusia, acuzând-o că suplimentează capacităţile militare, încearcă să destabilizeze ţări vecine şi comite acţiuni de reprimare politică
877 afișări
Imaginea articolului Rusia respinge acuzaţiile Alianţei Nord-Atlantice privind acţiunile destabilizatoare

Administraţia Vladimir Putin a respins, miercuri seară, acuzaţiile Alianţei Nord-Atlantice, recomandând abordarea problemelor din ţările membre, în contextul în care secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat acţiunile destabilizatoare ale Rusiei.

"Abordaţi problemele din statele membre! Acestea necesită implicare urgentă: vaccinarea, crizele, drepturile omului în statele membre. După ce le veţi aborda, vom începe imediat să studiem experienţa dumneavoastră. Dar doar experienţa de succes", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, citată de agenţia Tass.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a criticat miercuri Rusia, acuzând-o că suplimentează capacităţile militare în Europa de Est, încearcă să destabilizeze ţări vecine, inclusiv Republica Moldova, şi comite acţiuni de reprimare a disidenţilor.

"În pofida anilor de presiuni şi eforturi de iniţiere a unui dialog semnificativ, Rusia a intensificat comportamentul represiv pe plan intern şi comportamentul agresiv pe plan extern. În Rusia, observăm acţiuni de reprimare a disidenţilor politici şi cerem eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi şi a altor demonstranţi paşnici care au fost arestaţi. Pe plan extern, Rusia subminează şi destabilizează vecinii, inclusiv Ucraina, Georgia şi Republica Moldova. Susţine acţiunile de reprimare din Belarus şi încearcă să se implice în regiunea Balcanii de Vest", a afirmat Jens Stoltenberg.

"Rusia continuă suplimentarea capabilităţilor militare, din Marea Baltică la Marea Neagră, din Orientul Mijlociu în nordul Africii, din Mediterană în zona arctică", a subliniat Jens Stoltenberg, denunţând inclusiv campaniile ruse de propagandă şi dezinformare, precum şi atacurile cibernetice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici