Rusia sancţionează oficiali germani, ca reacţie la măsuri similare aplicate de Uniunea Europeană

  • Rusia anunţă sancţiuni vizând oficiali germani, ca reacţie la măsuri similare aplicate de Uniunea Europeană
  • MAE rus: "Ca reacţie la acţiunile distructive ale UE, Moscova a decis extinderea listei oficialilor germani care au interdicţie de intrare pe teritoriul Rusiei"
  • În urmă cu o săptămână, Rusia a sancţionat oficiali UE, ca reacţie la măsuri similare aplicate în cazul Aleksei Navalnîi
2156 afișări
Imaginea articolului Rusia sancţionează oficiali germani, ca reacţie la măsuri similare aplicate de Uniunea Europeană

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, sancţiuni suplimentare împotriva unor oficiali germani, ca reacţie la măsuri similare aplicate de Uniunea Europeană pe fondul unor acuzaţii de atacuri cibernetice asupra Bundestagului.

"Ca reacţie la acţiunile distructive ale UE, Moscova a decis extinderea listei oficialilor germani care au interdicţie de intrare pe teritoriul Rusiei", anunţă Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass.

"În conformitate cu principiul diplomatic al reciprocităţii, Rusia a introdus pe lista sancţiunilor oficiali din cadrul agenţiilor de securitate şi serviciilor de informaţii din cadrul Ministerului german al Apărării", precizează Ministerul de Externe de la Moscova.

Sancţiunile Rusiei sunt reacţii la măsuri similare aplicate de Uniunea Europeană şi de Marea Britanie ca reacţie la un atac cibernetic care a vizat în 2015 Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, o operaţiune atribuită Moscovei, care însă a negat orice implicare.

În urmă cu o săptămână, Administraţia Vladimir Putin a impus sancţiuni împotriva unor oficiali din ţări ale Uniunii Europene, ca reacţie la măsuri similare aplicate de Bruxelles împotriva Moscovei după atacul care l-a vizat în august pe disidentul rus Aleksei Navalnîi. Sancţiunile au vizat oficiali guvernamentali din Germania, Franţa şi Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici