Rusia şi Norvegia au ajuns la un acord asupra frontierei maritime în zona arctică

Norvegia şi Rusia au ajuns la un acord asupra trasării frontierei maritime în zona arctică, lucru ce ar putea pune capăt unui diferend de 40 de ani în această regiune, despre care se crede că este bogată în hidrocarburi, au anunţat marţi preşedintele rus şi premierul norvegian.

21 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Norvegia au ajuns la un acord asupra frontierei maritime în zona arctică

Rusia şi Norvegia au ajuns la un acord asupra frontierei maritime în zona arctică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această soluţie este mai mult decât o linie de frontieră sub ocean. Este vorba despre dezvoltarea de bune relaţii de vecinătate. Aceasta ne va uni, mai degrabă decât să ne despartă şi va deveni o punte în cadrul cooperării noastre", a declarat premierul norvegian, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă comună, la Oslo, cu preşedintele rus, Dmitri Medvedev, care se află într-o vizită în acest stat.

Din 1970, Norvegia şi fosta Uniune Sovietică, iar ulterior Rusia negociază un acord pentru împărţirea unei zone de 176.000 de kilometri pătraţi, în Oceanul Arctic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici