Rusia şi Venezuela au semnat un acord interguvernamental pentru restructurarea datoriei venezuelene

Rusia şi Venezuela au semnat, miercuri, un protocol interguvernamental pentru restructurarea datoriei Caracasului către Moscova, în valoare de 3,15 miliarde de dolari, a anunţat ministerul rus de Finanţe, relatează site-ul agenţiei Tass.

316 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Venezuela au semnat un acord interguvernamental pentru restructurarea datoriei venezuelene

Rusia şi Venezuela au semnat un acord interguvernamental pentru restructurarea datoriei venezuelene

Acordul stipulează plata integrală în termen de zece ani şi plăţi "minime" în primii şase ani. Potrivit Rusiei, protocolul de restructurare a datoriilor va permite Venezuelei să aloce mai multe fonduri pentru dezvoltarea economică.

Tot miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat că Moscova a dezvoltat relaţii reciproc avantajoase cu Caracasul, la o zi după ce Venezuela a găzduit investitori străini pentru a discuta strategiile de reorganizare a datoriei.

Venezuela este afectată de grave probleme economice, din cauza inflaţiei galopante şi a scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro.

Venezuela se confruntă de mai mulţi ani şi cu o criză politică. Partidul aflat la putere a restrâns treptat statul de drept şi ordinea constituţională şi, în martie 2017, Curtea Constituţională i-a revocat Adunării Naţionale, aleasă democratic, puterea legislativă.

Statele Unite au aplicat sancţiuni financiare împotriva Venezuelei, ţara care furnizează 10% din petrolul pe care îl consumă SUA, iar preşedintele american Donald Trump a precizat că Guvernul său este pregătit să ia măsuri suplimentare dacă preşedintele Nicolas Maduro continuă pe calea unei guvernări autoritariste.

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au adoptat, luni, o serie de sancţiuni care vizează Venezuela, inclusiv un embargo asupra exporturilor de arme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici