Rusia spune că protejează Cernobîl de terorişti

Ministerul rus al Apărării a emis o declaraţie în care susţine că trupele sale deţin centrala nucleară de la Cernobîl pentru a o "proteja", scrie BBC.

1247 afișări
Imaginea articolului Rusia spune că protejează Cernobîl de terorişti

Instituţia afirmă că face acest lucru pentru a se asigura că "grupurile naţionaliste şi alte organizaţii teroriste nu pot folosi situaţia din ţară pentru a organiza o provocare nucleară".

De asemenea, Rusia a declarat că nivelurile de radiaţii din zona înconjurătoare a centralei sunt normale şi că personalul continuă să monitorizeze nivelurile de radioactivitate.

Trupele ruseşti au capturat joi centrala nucleară.

În declaraţie, Rusia a făcut diverse afirmaţii despre câştigurile sale în război, spunând că trupele au avansat în Doneţk şi Luhansk. De asemenea, a afirmat că peste 150 de militari ucraineni s-au predat şi că zeci de locaţii de infrastructură militară ucraineană, arme şi vehicule au fost distruse.

Între timp, forţele armate ucrainene au făcut propriile afirmaţii concurente într-o postare pe Facebook mai devreme, spunând că au menţinut linia în Doneţk şi Luhansk, unde trupele ruseşti nu au avut "niciun succes", şi că au respins, de asemenea, trupele ruseşti în alte zone.

Este important de menţionat că afirmaţiile niciuneia dintre părţi nu pot fi verificate în prezent.

Agenţia nucleară ucraineană a declarat vineri că înregistrează o creştere a nivelului de radiaţii la Cernobîl, conform Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici