Rusia susţine că clipurile cu decapitarea soldaţilor ucraineni sunt îngrozitoare. Zelenski face apel la comunitatea internaţională

Kremlinul a descris un videoclip cu soldaţi ruşi care se pare că decapitau un prizonier de război ucrainean întins la pământ ca fiind „îngrozitor”.

962 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că clipurile cu decapitarea soldaţilor ucraineni sunt îngrozitoare. Zelenski face apel la comunitatea internaţională

Sputnik - Vladimir Astapkovich

Autenticitatea videoclipului trebuia verificată, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov .

El a adăugat: Ar putea fi un pretext pentru a verifica dacă acest lucru este adevărat sau nu, dacă s-a întâmplat şi dacă s-a întâmplat, unde şi de către cine.

Clipul, care a circulat pe canalele de socializare, arată un militar rus folosind un cuţit pentru a tăia capul soldatului.

Nu este clar când şi unde a fost filmat videoclipul. Probabil că ar fi fost filmat vara trecută, judecând după frunzişul verde din fundal, scrie The Guardian.

Un al doilea videoclip pare să arate cadavrele decapitate ale a doi militari ucraineni întinşi lângă un vehicul militar distrus.

O voce pe fundal spune: „I-au ucis. Cineva a venit la ei. S-au apropiat de ei şi le-au tăiat capetele.”

Între timp, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut apel la comunitatea internaţională să acţioneze după ce au circulat videoclipuri pe reţelele de socializare care păreau să arate soldaţi ucraineni decapitaţi de forţele ruse. Preşedintele ucrainean a declarat:

Acesta nu este un accident. Acesta nu este un episod. Acesta a fost cazul mai devreme. Aşa a fost cazul în Bucha. De mii de ori. Toată lumea trebuie să reacţioneze. Fiecare lider.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici