Rusia susţine că Israelul a oferit "informaţii înşelătoare" în cazul doborârii avionului rus în Siria

Ministerul Apărării de la Moscova susţine că aviaţia israeliană este singura responsabilă pentru incidentul aerian din Siria, soldat cu decesul a 15 militari ruşi, adăugând că acţiunile israeliene sunt rezultatul "fie ale lipsei de profesionalism, ori ale neglijenţei criminale".

2141 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că Israelul a oferit "informaţii înşelătoare" în cazul doborârii avionului rus în Siria

Rusia susţine că Israelul a oferit "informaţii înşelătoare"în cazul doborârii avionului rus în Siria

Pe data de 17 septembrie, un avion rus de transport şi recunoaştere de tip Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât accidental de apărarea antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse, informează agenţiile de ştiri Dpa şi Tass.

Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, a afirmat că forţele aeriene israeliene au oferit "informaţii înşelătoare" în ceea ce priveşte acţiunile aeronavelor israeliene de tip F-16, astfel că "a fost imposibilă direcţionarea avionului Il-20 spre o zonă sigură".

Israelul a notificat Rusia despre atacul aerian cu doar un minut înainte de declanşarea acestuia, a mai declarat oficialul militar de la Moscova.

Potrivit lui Konashenkov, avioanele israeliene s-ar fi ascuns în spatele aeronavei ruse pentru a evita rachetele siriene, lucru respins categoric de Tel Aviv, care susţine că avioanele sale se aflau deja în spaţiul aerian israelian în momentul când aeronava rusă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană siriană.

Konashenkov a declarat însă că "tragedia avionului rus Il-20 este doar din vina forţelor aeriene israeliene şi a celor care au luat deciziile privind aceste acţiuni".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici