Rusia susţine că peste 400 de militari ucraineni s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul său

Peste 400 de militari ucraineni aflaţi în operaţiune în estul ţării s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul Rusiei, a anunţat luni un oficial rus, fapt pe care Ucraina îl confirmă doar parţial, fără a cita cifre.

1468 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că peste 400 de militari ucraineni s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul său

Rusia susţine că peste 400 de militari ucraineni s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul său (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Militarii ucraineni "au cerut să beneficieze de un coridor umanitar în noaptea de duminică spre luni", la frontiera ruso-ucraineană, a anunţat un oficial regional din cadrul Serviciului rus de securitate (FSB), citat de agenţiile ruse Interfax şi Itar-Tass.

"Grănicerii ruşi au deschis un coridor umanitar şi au primit (pe teritoriul rus) 438 de militari ai armatei ucrainene", care şi-au predat armele şi în rândul cărora figurează un rănit, spitalizat la Gukovo (sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina), a continuat acest oficial, Vasili Malaev.

Un purtător de cuvânt contactat de AFP a declarat la rândul său că un număr neprecizat de militari ucraineni a fost "constrâns să se replieze către un post de frontieră rus în urma unei tentative de pătrundere".

Dar aceşti militari "nu s-au predat", a afirmat Oleksii Dmitrşkiski, purtătorul de cuvânt al "Operaţiunii antiteroriste", aşa cum este numit organismul ucrainean care se ocupă de operaţiunile militare împotriva separatiştilor proruşi în estul ţării.

Guvernul rus a prezentat în aceeaşi zi presei militarii ucraineni primiţi pe teritoriul său.

Luna trecută, acelaşi oficial regional al FSB a anunţat că peste 40 de militari ucraineni s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul rus.

Forţele ucrainene încearcă de mai multe săptămâni să întrerupă liniile dintre bastioanele insurgeţilor proruşi din Lugansk şi Doneţk, pe de o parte, şi frontiera ruso-ucraineană pe de altă parte, de unde separatiştii primesc arme şi întăriri, potrivit Kievului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici