Rusia, tot mai înghesuită pentru cazul Navalnîi: Bulgaria l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri rus

Ministerul bulgar de Externe l-a chemat astăzi pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei Federaţiei Ruse la Sofia, Valentin Solodkin, un demers legat de moartea lui Alexei Navalnîi.

343 afișări
Imaginea articolului Rusia, tot mai înghesuită pentru cazul Navalnîi: Bulgaria l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri rus

Rusia, tot mai înghesuită pentru cazul Navalnîi: Bulgaria l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri rus

Într-o notă a ministerului transmisă presei se poate citi faptul că „partea bulgară îşi exprimă indignarea faţă de moartea liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi în colonia penală din Siberia, unde fusese deportat pe nedrept”.

Partea bulgară „îndeamnă autorităţile de la Moscova să desfăşoare imediat o anchetă transparentă, amănunţită şi obiectivă, inclusiv implicarea unei comisii internaţionale independente, pentru a clarifica toate circumstanţele din jurul morţii lui Navalnîi”.

Sofia îndeamnă, de asemenea, „eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor celorlalţi prizonieri politici deţinuţi în mod arbitrar pentru opoziţia lor faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”.

În cele din urmă, nota exprimă „profundă îngrijorare cu privire la continuarea represiunii sistematice împotriva societăţii civile ruse, a forţelor democratice, a opoziţiei politice şi a vocilor critice din Federaţia Rusă”.

Reacţia ambasadei Rusiei la Sofia a fost dură. „Situaţia inerentă în cazul lui Alexei Navalnîi este o chestiune exclusiv internă a Rusiei şi orice încercare de a exercita presiuni asupra autorităţilor ţării nu este altceva decât o ingerinţă în afacerile interne”, se arată într-o postare pe site-ul de Facebook al Ambasadei Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici