Rusia trimite militari mai experimentaţi în Ucraina. Putin a semnat legea care elimină limita superioară de vârstă pentru înrolarea în armată

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru ruşi şi străini pentru a se înrola în armată, cu contract, potrivit agenţiei de presă de stat TASS, citată de Reuters.

2380 afișări
Imaginea articolului Rusia trimite militari mai experimentaţi în Ucraina. Putin a semnat legea care elimină limita superioară de vârstă pentru înrolarea în armată

Duma de Stat a Rusiei a adoptat miercuri proiectul de lege.

Anterior, cetăţenii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi străinii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani se puteau înrola în armata rusă.

Modificările au fost redactate de şeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, şi de primul său adjunct, Andrei Krasov. Potrivit TASS, aceştia consideră că eliminarea limitei superioare de vârstă va atrage specialişti în domenii precum asistenţa medicală, ingineria şi comunicaţiile.

În nota explicativă a proiectului de lege se menţionează, de asemenea, că utilizarea armelor de înaltă precizie şi a echipamentelor militare necesită specialişti, iar aceştia dobândesc experienţa până la vârsta de 40-45 de ani.

Modificările legislative intervin în contextul în care Rusia înregistrează pierderi importante în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici