Rusia: Un adolescent a detonat un dispozitiv exploziv la o şcoală ortodoxă, sunt mai mulţi răniţi

Un adolescent a detonat un dispozitiv exploziv la o şcoală ortodoxă din apropierea unei mănăstiri din afara Moscovei, rănind mai multe persoane, anunţă BBC.

1141 afișări
Imaginea articolului Rusia: Un adolescent a detonat un dispozitiv exploziv la o şcoală ortodoxă, sunt mai mulţi răniţi

Rusia: Un adolescent a detonat un dispozitiv exploziv la o şcoală ortodoxă, sunt mai mulţi răniţi

Ministerul rus de Interne a declarat că un tânăr de 18 ani, absolvent al şcolii din Serpukhov, a încercat să se arunce în aer. Se pare că acesta a supravieţuit. Ministerul spune că printre răniţi se află şi un copil de 15 ani. Presa locală spune că până la 12 persoane sunt rănite. Rusia a înregistrat în ultimii ani o creştere a atacurilor asupra şcolilor comise de adolescenţi.

Presa locală relatează că adolescentul care a detonat explozibilul a supravieţuit şi se află în stare critică la spital. Numele acestuia nu a fost dezvăluit.Agenţia rusă de ştiri Interfax a citat o sursă care a declarat că este posibil ca atacul să fi fost motivat de animozitatea adolescentului faţă de profesorii şi elevii şcolii. O altă sursă a declarat pentru agenţia de ştiri Tass că fostul elev de liceu plănuia un atac în timpul rugăciunii de dimineaţă, dar dispozitivul său exploziv a explodat la intrarea în mănăstire.

Procurorii din regiunea Moscovei au deschis o anchetă pentru tentativă de omor - dar motivul atacului nu a fost încă confirmat oficial.Mănăstirea Vvedenski Vladychniy din Serpukhov a fost fondată în 1360. La această şcoală, situată la aproximativ 100 km la sud de Moscova, învaţă copii cu vârste cuprinse între şapte şi 16 ani.

Biserica Ortodoxă Rusă a promis că va ajuta victimele.Incidentele la unităţile religioase sunt rare în Rusia, dar ţara a înregistrat în ultimii ani o creştere a numărului de atacuri ale adolescenţilor asupra şcolilor.În septembrie, un student a ucis şase persoane şi a rănit zeci într-un campus universitar din oraşul Perm din Urali. În mai, un tânăr de 19 ani a deschis focul în fosta sa şcoală din oraşul central Kazan, ucigând nouă persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici