Rusia va cheltui 26 de milioane de dolari pe programe de propagandă patriotică

Guvernul rus va cheltui 777 de milioane de ruble (26 de milioane de dolari) în următorii 15 ani pe programe de propagandă patriotică, scrie, marţi, un cotidian de afaceri rus, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

25 afișări
Imaginea articolului Rusia va cheltui 26 de milioane de dolari pe programe de propagandă patriotică

Rusia va cheltui 26 de milioane de dolari pe programe de propagandă patriotică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Culturii şi Agenţia Federală pentru Tineret sunt însărcinate cu activităţi cum ar fi publicarea cărţilor patriotice şi promovarea muzeelor, dar pe viitor şi structurile responsabile cu respectarea legii vor contribui la intensificarea patriotismului în rândul populaţiei, potrivit cotidianului Vedomosti.

Serviciul federal rus de control al drogurilor va primi patru milioane de ruble (aproximativ 133.000 de dolari) pentru promovarea unei campanii antidrog în rândul tinerilor, scrie ziarul.

Serviciul penitenciar federal va crea de asemenea un muzeu al sistemului penitenciar rus.

În mai, Ministerul rus al Comunicaţiilor a cerut Guvernului să aloce 500 de milioane de ruble (aproximativ 16 milioane de dolari) pentru un proiect în valoare de 24 de milioane de dolari de creare a unor jocuri pe calculator destinate intensificării patriotismului în rândul tinerilor şi promovării viziunii Moscovei despre "adevărul istoric".

Însă consilierul prezidenţial Arkadi Dvorkovici a declarat atunci că proiectul este interesant, dar că nu este sigur că acesta necesită sprijinul Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici