Rusia va efectua teste cu rachete tactice în Golful Biscaya, din Oceanul Atlantic

Două bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune s-au deplasat deasupra Golfului Biscaya din largul coastelor atlantice franceze şi spaniole pentru a testa rachete tactice în cadrul a ceea ce armata rusă a calificat drept cel mai mare exerciţiu militar naval din perioada post-sovietică.

8 afișări
Imaginea articolului Rusia va efectua teste cu rachete tactice în Golful Biscaya, din Oceanul Atlantic

Rusia va efectua teste cu rachete tactice în Golful Biscaya, din Oceanul Atlantic

Manevrele aviaţiei militare ruse efectuate în apropierea teritoriului a două state NATO reprezintă ultima etapă dintr-o serie de politici şi teste cu noi arme ruseşti menite să intimideze ţările occidentale.

"Astăzi, două bombardiere strategice Tu-160 s-au deplasast în Golful Biscaya pentru exerciţii şi, conform planurilor elaborate de coordonatorul proiectului, vor efectua o serie de misiuni şi vor lansa rachete tactice", a declarat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ruse, citat de Itar-Tass.

La exerciţii vor participa şi portavioane, nave de război şi vase specializate în distrugerea de submarine din cadrul flotelor staţionate în Marea Neagră şi Marea Nordului.

"Aviaţia rusă deţine un rol foarte activ în exerciţiile din Oceanul Atlantic ale forţei ofensive a marinei", precizează un comunicat al forţelor aeriene ruse.

Nava amiral a marinei ruse, portavionul Amiral Kuzneţov, conduce manevrele din Oceanul Atlantic supraveghete îndeaproape de avioanele NATO, a relatat presa rusă.

"Acesta este cel mai mare exerciţiu de acest gen din perioada post-sovietică", a declarat un purtător de cuvânt al marinei ruse. Forţele aeriene ruse au anunţat că mai multe bombardiere strategice de tip Tu-95, denumite "Bear" de NATO, se vor alătura miercuri exerciţiilor din Golful Biscaya.

În luna septembrie 2007, două bombardiere strategice de tip Tu-160, denumite "blackjack" de către experţii NATO, au fost folosite pentru a testa o bombă termobarică a cărei explozie are o intensitate similară celei nucleare.

În paralel, Rusia a reluat zborurile strategice de patrulare deasupra teritoriului său şi a efectuat misiuni aeriene pe rază lungă în spaţiul internaţional, apropiindu-se de teritoriul unor state membre NATO, precum Norvegia şi Marea Britanie.

Armata rusă nu a furnizat detalii privind locaţia exactă din Golful Biscaya unde vor avea loc testele cu rachete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici