Rusia va întrerupe livrările de gaze prin Bulgaria. De când va intra în vigoare decizia

Furnizorul rus de gaze Gazprom, deţinut de stat, va opri de miercuri livrările care trec prin Bulgaria către Europa începând de miercuri, 27 aprilie, a anunţat Bloomberg, citând Ministerul bulgar al Energiei.

3048 afișări
Imaginea articolului Rusia va întrerupe livrările de gaze prin Bulgaria. De când va intra în vigoare decizia

Sursa foto: Profimedia

Furnizorul rus de gaze Gazprom, deţinut de stat, va opri de miercuri livrările care trec prin Bulgaria către Europa începând de miercuri, 27 aprilie, a anunţat Bloomberg, citând Ministerul bulgar al Energiei.

Informaţia privind întreruperea livrărilor de gaze prin Bulgaria vine după ce Gazprom a notificat anterior furnizorul de gaze din Polonia, PGNIG, că va întrerupe livrările de gaze începând de miercuri, de la ora 08:00..

Potrivit Bloomberg, este o „escaladare majoră în lupta dintre Moscova şi Europa pentru aprovizionarea cu energie crucială”, menţionând că aceasta vine pe fondul unui impas între cele două părţi în legătură cu cererile ruseşti ca plăţile pentru gaz să fie făcute în ruble.

Compania rusă Gazprom a informat compania bulgară de stat Bulgargaz că va întrerupe livrările de gaze începând de miercuri, a anunţat marţi Ministerul Energiei, citat de Reuters.

Ministerul a precizat că, împreună cu companiile de stat de gaze, a luat măsuri pentru a găsi alternative pentru furnizarea de gaze naturale şi pentru a face faţă situaţiei.

Ministerul a menţionat că pentru moment nu sunt necesare restricţii în ceea ce priveşte consumul de gaze în Bulgaria, care îşi acoperă peste 90% din necesarul de gaze cu importurile de la Gazprom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici