Rusia va lansa exerciţii militare în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Ucraina / Administraţia de la Kiev acuză că Rusia mobilizează trupe la frontiera cu Ucraina

Rusia va lua măsuri suplimentare de securitate în regiunea Crimeea şi va organiza exerciţii militare în Marea Neagră, în contextul amplificării tensiunilor cu Ucraina, Moscova îndemnând ţările care susţin Administraţia de la Kiev să înceteze "provocările".

26903 afișări
Imaginea articolului Rusia va lansa exerciţii militare în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Ucraina / Administraţia de la Kiev acuză că Rusia mobilizează trupe la frontiera cu Ucraina

Rusia va lansa exerciţii militare în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Ucraina / Administraţia de la Kiev acuză că Rusia mobilizează trupe la frontiera cu Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit joi cu principalii comandanţi militari şi cu şefii serviciilor de informaţii. "Au fost revizuite scenariile care prevăd măsuri antiteroriste în zonele de frontieră şi în spaţiul aerian al regiunii Crimeea", a transmis Kremlinul.

Flota militară rusă din Marea Neagră - staţionată în Crimeea - va începe să efectueze exerciţii militare pentru a simula contracararea actelor de sabotaj, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Moscova a îndemnat ţările occidentale care susţin Ucraina să înceteze "provocările", conform unui comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de agenţia Interfax.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a ordonat joi plasarea în stare de alertă a tuturor unităţilor militare din Crimeea şi din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, de teama riscului izbucnirii unui conflict militar cu Rusia. Petro Poroşenko a transmis ordinul în cursul unei reuniuni cu şefii serviciilor de securitate, inclusiv comandanţii militari. Decizia a fost luată pe fondul amplificării tensiunilor cu Rusia.

Miercuri seară, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că foloseşte metode "teroriste" pentru declanşarea unui conflict în Crimeea, după confruntări soldate cu moartea a doi militari ruşi, în timp ce Administraţia de la Kiev susţine că Moscova caută pretexte pentru intensificarea conflictului militar. "Persoanele care au preluat puterea la Kiev au început să recurgă la tactici teroriste în loc să caute modalităţi pentru o soluţionare politică. Vreau să le atrag atenţia partenerilor noştri americani şi europeni. Cred că este deja evident că autorităţile de la Kiev nu caută soluţii diplomatice la probleme, ci recurg la terorism. Este o situaţie foarte îngrijorătoare. Tentativa de a provoca confruntări militare, de a genera un conflict este o dorinţă de a distrage atenţia de la problemele sociale din Ucraina. Sunt acţiuni criminale", a declarat Vladimir Putin.

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a dejucat un complot care prevedea comiterea unor atacuri în regiunea Crimeea, doi militari ruşi fiind împuşcaţi mortal în timpul operaţiunilor contra unui grup care, potrivit Moscovei, ar fi fost coordonat de serviciile secrete ucrainene. "Un grup de indivizi care încercau să comită un act de sabotaj a fost observat, în cursul nopţii de 7 spre 8 august, în oraşul Armisanks din Crimeea. Un agent FSB şi un militar au fost ucişi în confruntările care au condus la arestarea teroriştilor. Douăzeci de dispozitive explozive conţinând echivalentul a 40 de kilograme de TNT, muniţie, grenade şi arme speciale ucrainene au fost găsite la locul incidentului", a comunicat Serviciul Federal de Securitate din Rusia. Potrivit FSB, complotul "terorist" a fost organizat de Serviciul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării.

Rusia mobilizează trupe la frontiera cu Ucraina, acuză Administraţia de la Kiev

Rusia a mobilizat trupe şi a acumulat armament la graniţa dintre regiunea Crimeea şi Ucraina de câteva zile, acuză Oleh Slobodian, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de frontieră ucrainene.

"Trupe ruse erau de mult timp la frontiera dintre Crimeea şi Ucraina, dar acum sunt suplimentate", a declarat Oleh Slobodian, citat de Radio Free Europe / Radio Liberty.

"Acestor trupe li s-au adus echipamente de ultimă generaţie şi unităţi aeriene. În ultimele zile, am observat suplimentarea unităţilor ruse poziţionate la frontieră", a acuzat Oleh Slobodian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici