Rusia va urmări cu atenţie o fregată franceză care va veni în Portul Constanţa - surse

Forţele Navale ruse vor urmări cu atenţie o fregată franceză ajunsă în Marea Neagră pentru a efectua exerciţii alături de nave militare din România, afirmă surse diplomatice şi militare citate de presa rusă.

2878 afișări
Imaginea articolului Rusia va urmări cu atenţie o fregată franceză care va veni în Portul Constanţa - surse

Rusia va urmări cu atenţie o fregată franceză care va veni în Portul Constanţa (Imagine: Stefan Ciocan/ Arhiva Mediafax Foto)

Fregata franceză La Fayette va face o escală în portul Constanţa în perioada 24-27 martie 2017 şi va desfăşura manevre comune cu Forţele Navale Române, informează site-ul Ambasadei Franţei din România.

Nava militară La Fayette F710 a traversat vineri Strâmtoarea Bosfor pentru a intra în Marea Neagră.

"Forţele navale ruse vor urmări cu atenţie deplasările fregatei La Fayette", a atras atenţia un oficial militar citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugător al Forţelor Navale americane aflat în Marea Neagră pentru un exerciţiu militar coordonat de România şi desfăşurat în largul Portului Constanţa, a acuzat la jumătatea lunii februarie un oficial american. Incidentele militare au vizat distrugătorul american USS Porter şi s-au produs pe 10 februarie în Marea Neagră, a declarat căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa.

Circa 2.800 de militari din şapte state NATO - România, Bulgaria, Statele Unite, Grecia, Turcia, Canada şi Spania - precum şi din Ucraina au participat în perioada 1-10 februarie la exerciţiul naval "Scut Maritim 2017" ("Sea Shield 2017"), desfăşurat în Marea Neagră.

În momentul începerii manevrelor navale, Rusia a transmis că urmăreşte cu atenţie şi va lua toate măsurile necesare ca reacţie la exerciţiul militar NATO "Scut Maritim 2017".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici