O înregistrare VIDEO surprinde apropierea unor avioane RUSE de un distrugător american, în Marea Neagră

O înregistrare video surprinde ceea ce pare a fi apropierea unor avioane de vânătoare ruse de o navă militară americană, în Marea Neagră, în cursul unui exerciţiu desfăşurat în februarie în largul coastelor României, informează ABC News.

7273 afișări
Imaginea articolului O înregistrare VIDEO surprinde apropierea unor avioane RUSE de un distrugător american, în Marea Neagră

O înregistrare video surprinde apropierea unor avioane RUSE de un distrugător american, în Marea Neagră

"O înregistrare video dezvăluită acum surprinde avioane de vânătoare ruse apropiindu-se de nava USS Porter, în Marea Neagră, în februarie", anunţă postul tv american ABC News.

Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugător al Forţelor Navale americane aflat în Marea Neagră pentru un exerciţiu militar coordonat de România şi desfăşurat în largul Portului Constanţa, a acuzat la jumătatea lunii februarie un oficial american. Incidentele militare au vizat distrugătorul american USS Porter şi s-au produs pe 10 februarie în Marea Neagră, a declarat căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa. În momentul producerii incidentului, distrugătorul USS Porter participa la exerciţiul naval "Scut Maritim 2017" ("Sea Shield 2017"), desfăşurat, conform Forţelor Navale americane, în Marea Neagră, în largul Portului Constanţa, în perioada 1-10 februarie.

Avioane ruse s-au apropiat de distrugătorul USS Porter în mod "nesigur şi neprofesionist", pe 10 februarie, în Marea Neagră, a acuzat Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa, citat de site-ul agenţiei Reuters. Potrivit oficialului american, au existat trei incidente separate care au implicat avioane militare ruse şi distrugătorul USS Porter. În primul incident au fost implicate două avioane de vânătoare ruse Suhoi Su-24, iar în al doilea a fost un aparat Suhoi Su-24; al treilea incident a implicat un avion Iliuşin Il-38. "Nava USS Porter a încercat să ia legătura cu toate avioanele, dar nu a primit niciun răspuns. Incidentele de acest fel sunt îngrijorătoare, deoarece pot avea drept rezultat un accident sau estimarea eronată a riscurilor", a atras atenţia Danny Hernandez.

Circa 2.800 de militari din şapte state NATO - România, Bulgaria, Statele Unite, Grecia, Turcia, Canada şi Spania - precum şi din Ucraina au participat în perioada 1-10 februarie la exerciţiul naval "Scut Maritim 2017" ("Sea Shield 2017"), desfăşurat în Marea Neagră.

În momentul începerii manevrelor navale, Rusia a transmis că urmăreşte cu atenţie şi va lua toate măsurile necesare ca reacţie la exerciţiul militar NATO "Scut Maritim 2017". "După cum ştiţi, un număr mare de nave efectuează exerciţii în Marea Neagră. Unele nave au ajuns, altele sunt pe drum. Statul Major General şi Comandamentul Districtului militar sudic au luat toate măsurile pentru a urmări cu atenţie acest grup naval şi activităţile lor în Marea Neagră. Observăm şi deţinem controlul asupra a ceea ce se întâmplă acolo", declara pe 1 februarie Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării. "Sperăm că exerciţiile se vor desfăşura într-o atmosferă calmă şi fără provocări la adresa Rusiei. Altfel, vom fi pregătiţi să reacţionăm la provocări", a avertizat Serghei Şoigu. Ca reacţie la acuzaţiille Statelor Unite, Ministerul rus al Apărării a negat producerea incidentului.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici