VIDEO O echipă de filmare a BBC a fost atacată şi forţată de poliţia chineză să semneze o declaraţie FALSĂ

O echipă de filmare a postului de televiziune BBC a fost atacată şi apoi forţată de poliţie să-şi prezinte scuzele şi să semneze o declaraţie cum că ar fi încercat să efectueze un ”interviu ilegal”, potrivit unuia dintre reporterii britanici, citaţi de The Guardian.

3084 afișări
Imaginea articolului VIDEO O echipă de filmare a BBC a fost atacată şi forţată de poliţia chineză să semneze o declaraţie FALSĂ

VIDEO O echipă de filmare a BBC a fost atacată şi forţată să semneze o declaraţie FALSĂ de poliţia chineză (Foto: BBC)

John Sudworth, jurnalist al postului BBC, şi echipa sa încercau să intervieveze un locuitor al unui sat din China, ce susţine că tatăl său a fost ucis în timpul unei dispute funciare cu Guvernul.

În timp ce se reîntorceau la domiciliul persoanei intervievate, un grup de bărbaţi le-au blocat drumul jurnaliştilor, l-au atacat pe Sudworth şi le-au spart şi smuls camerele de filmat. Echipa postului britanic a fost apoi izgonită de 20 de indivizi. Agenţi de poliţie, alături de doi membri ai Guvernului local, au sosit mai târziu şi au ameninţat jurnaliştii cu ”acte de violenţă”, forţându-i pe aceştia să semneze o declaraţie prin care-şi cereau iertare ”pentru comportamentul ce a avut un impact negativ”.

Echipa BBC a fost forţată să şteargă interviul şi să se întoarcă în vehiculul din care coborâse.

China este una dintre cele mai restrictive state în privinţa libertăţii presei.

Publicaţiile chineze riscă restricţii şi penalităţi pentru publicarea unor articole ce nu sunt agreate de Guvern.

Clubul Corespondenţilor Străini din China a condamnat modul în care jurnaliştii britanici au fost hărţuiţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici