Liderul unei grupări acuzate că şi-ar fi îndemnat adepţii să ucidă străini, arestat în Bangladesh

Poliţia din Bangladesh l-a arestat pe liderul unei grupări islamiste acuzate că şi-ar fi îndemnat adepţii să ucidă cetăţeni străini, a declarat, vineri, şeful Unităţii anetoteroriste din această ţară, citat de site-ul agenţiei Reuters.

193 afișări
Imaginea articolului Liderul unei grupări acuzate că şi-ar fi îndemnat adepţii să ucidă străini, arestat în Bangladesh

Liderul unei grupări acuzate că şi-ar fi îndemnat adepţii să ucidă străini, arestat în Bangladesh (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Shaikh Mohammad Abul Kashem, care a creat o filială a grupării Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh (JMB), a fost arestat joi noapte în zona Senpara Parbata din capitala Dhaka.

Kashem a colaborat cu cetăţeanul canadian Tamim Chowdhury şi cu Nurul Islam Marjan, doi indivizi acuzaţi de Poliţie de organizarea atacului comis în iulie la o cafenea din Dhaka şi soldat cu moartea a 22 de persoane, majoritatea străini, a declarat Monirul Islam, şeful Unităţii antiterorism din Bangladesh.

"Pe baza unei informaţii furnizate de o sursă secretă, forţele de Poliţie l-a arestat în zonă atunci când urma să primească bani printr-un serviciu bancar mobil", a mai spus acesta.

Potrivit Poliţiei, Kashem, care a scris mai multe cărţi de propagandă islamistă şi a condus o şcoală religioasă din nordul Bangladeshului, le-a spus adepţilor grupului său, numit Neo JMB, că uciderea străinilor le va uşura drumul spre Rai.

"Adepţii săi preferau să ucidă străini", a spus Monirul Islam. "Am încercat să îl prindem pe baza spuselor unor militanţi arestaţi anterior, însă de fiecare dată a reuşit să scape", a mai spus acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici