Ruşii afectaţi de criză ar putea deveni căutători de aur

Ruşii afectaţi de criza economică ar putea în curând să se transforme în căutători de aur, într-o zonă îndepărtată şi fostă regiune a gulagurilor, dacă anumite modificări legislative avute în vedere devin realitate, potrivit presei ruse de luni.

15 afișări
Imaginea articolului Ruşii afectaţi de criză ar putea deveni căutători de aur

Ruşii afectaţi de criză ar putea deveni căutători de aur

Un oficial politic din regiunea Magadan, situată în nord-est, a propus preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, să acorde autorizaţia de căutare de aur în acest teritoriu şi persoanelor particulare, nu doar companiilor, scriu mai multe ziare.

Potrivit acestui responsabil, care este preşedintele Adunării regionale, Aleksandr Aleksandrov, o asemenea decizie "nu va creşte volumul de aur extras, dar ar reduce tensiunile sociale din regiunea Kolîma. Este vorba despre problema locurilor de muncă", a declarat acesta, potrivit cotidianului Novîie Izvestia.

Potrivit acestuia, numeroşi pensionari din regiune ar fi tentaţi să prospecteze acest teritoriu, unde zeci de mii de prizonieri au murit în perioada lui Stalin.

Dar în pofida faptului că Medvedev şi-a însărcinat echipa cu analizarea acestei probleme, cotidianul se arată sceptic. "Vremea când puteai să faci avere din lovituri de târnăcop s-a dus", apreciază publicaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici