Ruşii îi avertizează, în glumă, pe polonezi să îşi cumpere măşti de gaze

Şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Iuri Baluievski, a criticat luni planurile SUA de a desfăşura scutul antirachetă în Europa şi i-a avertizat, în glumă, pe polonezi să îşi cumpere măşti de gaze, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

5 afișări

În cadrul unui interviu acordat cotidianului polonez Trybuna, Baluievski a declarat că polonezii vor avea nevoie de echipament de protecţie, după ce jurnalistul a sugerat că aceştia ar trebui să se gândească la haine călduroase, pentru a se pregăti să fie trimişi în Siberia, ca represalii din partea Rusiei la proiectul scutului antirachetă.

"Decizia de a amplasa (scutul) pe teritoriul polonez a fost luată de Guvernul polonez. Pare să realizeze la ce gen de represalii ar putea conduce acest lucru (...). Ceea ce ar trebui să îi îngrijoreze este ce se va întâmpla în cazul în care scutul funcţionează", a afirmat generalul rus.

"Rachetele interceptate se vor dispersa pe teritoriul vostru şi va trebui să vă gândiţi nu la haine călduroase, ci la achiziţionarea de măşti de gaze şi alte echipamente de protecţie", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici