Ruşii îşi apără liderul: arestarea lui Putin ar fi o declaraţie de război

Dmitri Medvedev, obişnuit să facă declaraţii belicoase, avertizează că orice încercare de arestare a preşedintelui rus Vladimir Putin pe baza mandatului Curţii Penale Internaţionale (CPI) ar fi „o declaraţie de război”.

765 afișări
Imaginea articolului Ruşii îşi apără liderul: arestarea lui Putin ar fi o declaraţie de război

Ruşii îşi apără liderul: arestarea lui Putin ar fi o declaraţie de război

Fostul preşedinte rus, acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a comentat astfel cuvintele ministrului german al Justiţiei care a promis că îl va aresta pe Putin în cazul în care va ajunge în Germania.

„Este clar că nu s-a întâmplat niciodată, dar încearcă să-ţi imaginezi că se va întâmpla - a spus Medvedev într-un interviu difuzat de presa rusă - Actualul şef al unei ţări nucleare ajunge pe teritoriul, să zicem, al Germaniei şi este arestat. Ce este asta? Declaraţie de război asupra Federaţiei Ruse.

Şi în acest caz, toată parafernalia noastră ar zbura împotriva Bundestagului, biroul cancelarului. Nu înţeleg că ar fi un casus belli, o declaraţie de război?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici