Ruşii lansează atacuri masive. Apărarea ucraineană rezistă FOTO VIDEO

Rusia atacă 9 regiuni ucrainene, ucigând 3 civili în ultima zi.

889 afișări
Imaginea articolului Ruşii lansează atacuri masive. Apărarea ucraineană rezistă FOTO VIDEO

FOTO Twitter

Forţele ruse au lansat atacuri asupra a nouă regiuni ucrainene în ultimele 24 de ore, ucigând trei civili, potrivit rapoartelor autorităţilor locale, analizate de jurnaliştii ucraineni de la Kyiv Independent.
 
Treisprezece persoane au fost rănite din cauza loviturilor asupra regiunilor Doneţk, Kherson, Harkov, Kiev, Dnipropetrovsk, Mykolaiv, Sumy, Zaporizhzhia şi Luhansk din estul, sudul şi nordul Ucrainei.
 
În ultimele 24 de ore, forţele ruseşti au ucis doi civili în Bakhmut şi unul în Torske şi au rănit patru persoane în Bakhmut, a raportat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kyrylenko, la 19 decembrie. Rusia a lovit opt aşezări din regiune, avariind trei case particulare şi o clădire administrativă, a adăugat el.
 
Trupele ruseşti au lovit de 69 de ori regiunea Kherson Oblast cu artilerie, tunuri antiaeriene, mortiere şi tancuri, rănind şase persoane, potrivit guvernatorului regiunii, Iaroslav Yanushevych. Atacurile au avariat o instituţie de învăţământ, un hotel şi clădiri private şi de apartamente din zonele rezidenţiale ale oraşului Kherson, a precizat Yanushevych.
 
De asemenea, Rusia a lansat peste noapte zeci de drone kamikaze de fabricaţie iraniană asupra Ucrainei, dintre care 30 au fost doborâte, potrivit Forţelor Aeriene.
 
În urma atacului cu drone, infrastructura şi locuinţele au fost avariate, iar două persoane au fost rănite în regiunea Kiev, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii, Oleksiy Kuleba.
 
În cursul zilei trecute, Rusia a bombardat aşezările din regiunea Harkov, aflate în apropierea frontierei dintre Ucraina şi Rusia şi a liniei de contact, cel mai mult a avut de suferit districtul Kupiansk, potrivit guvernatorului regiunii, Oleh Syniehubov.
 
Atacurile au rănit un paramedic în timp ce se afla la datorie în satul Kivsharivka şi au avariat o casă privată şi clădiri agricole în Dvorichna, a declarat Syniehubov.
 
Rusia a atacat regiunea Dnipropetrovsk cu drone kamikaze de fabricaţie iraniană, artilerie grea şi lansatoare multiple de rachete Grad în noaptea de 19 decembrie, a declarat guvernatorul Valentyn Reznichenko.
 
Nu s-au înregistrat victime, dar loviturile au avariat peste 30 de case particulare şi clădiri agricole, maşini, o conductă de gaz, mai multe linii electrice, trei şcoli şi o clădire administrativă, potrivit lui Reznichenko.
 
Administraţia regională de stat din Zaporizhzhia a raportat că infrastructura civilă din 15 localităţi din regiunea Zaporizhzhia a fost sub tirul rusesc. Autorităţile locale au primit 12 rapoarte despre pagubele produse gospodăriilor cetăţenilor şi site-urilor de infrastructură din cauza atacurilor ruseşti. Administraţia nu a furnizat informaţii privind victimele.
 
Comunitatea Ochakiv din Oblastul Mykolaiv de pe coasta Mării Negre a fost lovită de sisteme de rachete cu lansare multiplă, a declarat guvernatorul oblastului, Viltaliy Kim. Nu au fost raportate victime.
 
Ruşii au lovit două comunităţi din regiunea Sumy, în apropiere de graniţa ruso-ucraineană, la 18 decembrie, lovindu-le de 26 de ori cu mortiere şi tunuri autopropulsate, a raportat Dmytro Zhyvytsky, guvernatorul regiunii. În dimineaţa zilei de 19 decembrie, Rusia a atacat o altă comunitate din regiune, potrivit lui Zhyvytsky. Nu s-au înregistrat victime.
 
De asemenea, Rusia a atacat şase localităţi din regiunea Luhansk, potrivit administraţiei regionale de stat. Nu există informaţii privind victimele şi pagubele. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici