Ruşii le-ar fi spus angajaţilor de la centrala nucleară Zaporojie să nu meargă vineri la serviciu

Rusia le-ar fi spus muncitorilor de la centrala nucleară din Zaporojie să nu se prezinte vineri la serviciu, a confirmat, în exclusivitate pentru NBC News, serviciul de informaţii militare ucrainean.

17453 afișări
Imaginea articolului Ruşii le-ar fi spus angajaţilor de la centrala nucleară Zaporojie să nu meargă vineri la serviciu

Sursa Galerie Foto - Hepta

Cerinţa ruşilor pentru angajaţii de la centrala nucleară Zaporojie vine pe fondul acuzaţiilor şi speculaţiilor atât din partea Rusiei, cât şi a Ucrainei, potrivit cărora vineri se pregăteşte un incident la centrală.

Joi, Rusia a ameninţat că va închide centrala, avertizând că există riscul unui dezastru provocat de oameni din cauza presupuselor bombardamente continue ale Ucrainei.

Ucraina are însă o poveste complet diferită, potrivit lui Andriy Yusov, purtător de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării.

„Există informaţii noi, au sosit în urmă cu aproximativ o jumătate de oră, potrivit cărora pentru mâine, 19 august, există un ordin ca majoritatea personalului să nu meargă la muncă”, a declarat Iusov pentru NBC News.

„Asta este ceea ce ruşii le-au spus oamenilor lor, în primul rând angajaţilor de la Rosatom”, a spus el, referindu-se la agenţia nucleară rusă.

El a spus că aceasta ar putea fi o dovadă că Rusia pregăteşte „provocări la scară largă” la centrala electrică de vineri.

„Nu excludem posibilitatea unor provocări ruseşti masive pe teritoriul centralei Zaporojie mâine (vineri - n.r.). Acest lucru este confirmat de propaganda lor, de informaţiile din sursele noastre şi de comportamentul ruşilor la centrală”, a adăugat el, referindu-se la centrala nucleară din Zaporojie.

Rusia a refuzat să confirme sau să infirme dacă la Zaporojie este staţionat personal al Rosatom.

Anterior, joi, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina şi pe „manipulatorii săi americani” că au încercat să însceneze un „accident minor” vineri la centrala din sudul Ucrainei pentru a da vina pe Rusia.

Acesta a declarat că „provocarea” a fost programată pentru a coincide cu o vizită în Ucraina a secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, şi că ar putea implica o scurgere de radiaţii.

Complexul reactorului nuclear Zaporojie, cel mai mare din Europa, a fost capturat de Rusia la scurt timp după ce a invadat Ucraina în urmă cu aproape şase luni şi a fost supus unor bombardamente repetate, atât Moscova, cât şi Kievul dând vina unii pe alţii pentru incidente

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici