Ruşii vor să discute cu americanii despre un tratat privind reducerea armelor nucleare

Rusia şi SUA trebuie să discute prelungirea tratatului START privind armele nucleare, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit CNN.

1522 afișări
Imaginea articolului Ruşii vor să discute cu americanii despre un tratat privind reducerea armelor nucleare

Sursa Foto- Hepta

Rusia şi Statele Unite trebuie să discute despre prelungirea tratatului de reducere a armelor nucleare, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a spus că discuţiile privind prelungirea ar fi trebuit să înceapă deja, deoarece această chestiune este importantă pentru securitatea globală. Discuţiile de orice fel dintre SUA şi Rusia au fost tensionate în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

„Acesta este un subiect care nu poate fi evitat. Această discuţie este importantă nu doar pentru popoarele celor două ţări, ci şi pentru întreaga lume, pentru securitatea globală", a spus Peskov în timpul unui interviu acordat agenţiei de stat RIA Novosti.

Înainte de declanşarea războiului din Ucraina, SUA şi Rusia au convenit să prelungească până la 4 februarie 2026 tratatul istoric New START, care limitează numărul de arme strategice ofensive pe care ambele ţări le pot avea.

Acordul istoric a fost semnat pentru prima dată pentru o perioadă de 10 ani de către fostul preşedinte american Barack Obama şi fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev în 2010.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici