Rusoaica Maria Butina, acuzată în Statele Unite de spionaj în legătură cu alegerile americane din 2016, a ajuns la Moscova

Rusoaica Maria Butina, arestată în luna aprilie în Statele Unite după ce a recunoscut că a lucrat ca agent de informaţii pentru Rusia, a ajuns sâmbătă la Moscova, după ce a fost eliberată din închisoare, informează Reuters.

1443 afișări
Imaginea articolului Rusoaica Maria Butina, acuzată în Statele Unite de spionaj în legătură cu alegerile americane din 2016, a ajuns la Moscova

Rusoaica Maria Butina, acuzată în Statele Unite de spionaj, a ajuns sâmbătă la Moscova

„Ruşii nu se dau bătuţi niciodată”, a spus ea la aeroport, unde a fost aşteptată de tatăl său şi de un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe. Ea le-a mulţumit celor care au sprijinit-o şi a adăugat că este bucuroasă că a reuşit să se întoarcă acasă.

 

 

Maria Butina, o fostă agentă rusă acuzată de infiltrare în grupuri politice cu scopul de a influenţa politicile americane, a fost condamnată la 18 luni de închisoare de către un tribunal federal din Statele Unite. Aceasta a recunoscut că a conspirat pentru a acţiona ca un agent pentru Rusia. În luna decembrie aceasta a început să coopereze cu autorităţile americane.

Cazul ei a dus la o răcire a relaţiilor dintre Statele Unite şi Rusia, Moscova acuzând Washingtonul că ar fi obligat-o pe Butina să pledeze vinovată pentru „nişte acuzaţii ridicole”.

Butina a fost eliberată vineri din închisoarea din statul Florida unde a fost încarcerată, iar la sosirea pe aeroportul din Moscova a refuzat să comenteze despre acuzaţiile care i-au fost aduse. Ea ar fi trebuit să fie eliberată din penitenciarul din Tallahassee în noiembrie, însă o modificare a legilor federale a permis ca aceasta să fie eliberată mai devreme pentru bună purtare, a informat avocatul său din Statele Unite, Robert Driscoll.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici