Ryan Zinke este candidatul lui Trump la şefia Departamentului de Interne/ Rick Perry, nominalizat la funcţia de secretar american al Energiei

Ryan Zinke, reprezentantul republican al statului Montana şi fost comandant al Navy Seals, va fi nominalizat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, pentru funcţia de secretar al Departamentului de Interne, conform unui oficial al echipei de tranziţie, citat de Reuters. Update: Rick Perry, fostul guvernator al statului Texas, a fost nominalizat la funcţia de secretar al Energiei.

287 afișări
Imaginea articolului Ryan Zinke este candidatul lui Trump la şefia Departamentului de Interne/ Rick Perry, nominalizat la funcţia de secretar american al Energiei

Ryan Zinke este candidatul lui Trump la şefia Departamentului de Interne

Update 14:14  Rick Perry, fostul guvernator al statului Texas, a fost nominalizat la funcţia de secretar al Energiei, a anunţat miercuri preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Perry, fost guvernator al statului Texas şi unul dintre rivalii lui Trump din timpul alegerilor primare din cadrul Partidului Republican, va conduce Departamentul american al Energiei.

Dacă nominalizarea sa este aprobată de Senat, Perry ar urma să conducă un departament federal despre care a declarat în trecut că ar dori să-l vadă desfiinţat.

Între 2000 şi 2015, Perry a fost guvernator al Texasului, un important centru al industriei petroliere americane.

"Rick Perry a creat (...) un mediu de afaceri care a produs milioane de noi locuri de muncă şi a generat o scădere a preţurilor energiei în statul său şi va avea o abordare similară pentru întreaga ţară din funcţia de secretar al Energiei", a declarat Trump potrivit unui comunicat.

Ştire 09:36 Ryan Zinke, în vârstă de 55 de ani, va fi nominalizat şeful Departamentului de Interne, care are peste 70.000 de angajaţi în SUA şi controlează peste 20% din terenurile federale, inclusiv parcuri naţionale precum Yellowstone sau Yosemite, potrivit unor declaraţii ale unui oficial american care face parte din echipa de tranziţie.

Zinke este susţinător al păstrării terenurilor publice sub proprietate federală, fapt ce nu este susţinut de unii membrii ai Partidului Repblican, care este favorabil privatizării.

Nu se cunoaşte încă dacă Zinke va susţine forajul şi exploatarea minieră a mai multor terenuri federale, unul dintre lucrurile promise de Trump în cadrul campaniei prezidenţiale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici