S-a întors roata. Tânarul Joe Biden îl acuza pe Jimmy Carter că năruie şansele democraţilor la Casa Albă. Acum tinerii democraţi spun acelaşi lucru despre Biden

Atunci când un preşedinte democrat nepopular în exerciţiu se străduia să obţină sprijin pentru un al doilea mandat ca preşedinte al SUA, un tânăr senator din Delaware a lansat ideea ca partidul să ia în considerare alte opţiuni, scrie WSJ. Acum la 44 de ani distanţă senatorul, pe numele său Joe Biden, este cel ce vrea un nou mandat şi are voci în partid ce spun că poate ar fi cazul să renunţe la ideea unui nou mandat.

599 afișări
Imaginea articolului S-a întors roata. Tânarul Joe Biden îl acuza pe Jimmy Carter că năruie şansele democraţilor la Casa Albă. Acum tinerii democraţi spun acelaşi lucru despre Biden

S-a întors roata. Tânarul Joe Biden îl acuza pe Jimmy Carter că năruie şansele democraţiilor la Casa Albă. Acum tinerii democraţi spun acelaşi lucru despre Biden

"Omul acela are probleme, are probleme politice", a spus Joe Biden despre preşedintele de atunci Jimmy Carter în iulie 1979, potrivit unei relatări de la acea vreme din Wilmington Evening Journal. Biden se abţinuse să îl susţină public pe Carter pentru că dorea să sprijine un candidat care să le asigure democraţilor păstrarea Casei Albe în alegerile din 1980. "Nu sunt sigur că acela este Jimmy Carter în acest moment", a declarat el pentru ziar.

Acum, Biden este el însuşi la Casa Albă şi se confruntă cu criticile pe care Carter le primea, în timp ce îşi propune să câştige un al doilea mandat.

Democraţii se tem că Biden ar putea împărtăşi soarta politică a lui Carter de a fi un preşedinte cu un singur mandat. Carter a fost învins în 1980 de Ronald Reagan.

Ambii s-au luptat să păstreze alegătorii de bază ai partidului, pe măsură ce inflaţia ridicată şi problemele din politică externă le-au erodat sprijinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici