Saad al-Hariri a fost desemnat pentru postul de premier al Libanului

  • Saad al-Hariri a fost desemnat pentru postul de premier al Libanului
  • Hariri are sarcina formării unui nou guvern, în contextul gravei crize economice şi sociale
  • Mişcarea şiită Hezbollah a anunţat că va facilita procedurile de formare a guvernului
404 afișări
Imaginea articolului Saad al-Hariri a fost desemnat pentru postul de premier al Libanului

FOTO: Profimedia

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, l-a desemnat, joi, pe politicianul sunnit Saad al-Hariri pentru funcţia de prim-ministru, având sarcina de a forma un guvern care să contracareze cea mai gravă criză economică de după Războiul Civil din perioada 1975-1990, relatează agenţia Reuters.

Saad al-Hariri este susţinut de formaţiunea sa, Viitorul, de partidul şiit Amal, de partidul politicianului druz Walid Jumblatt şi de alte formaţiuni mai mici.

Mişcarea şiită Hezbollah nu a desemnat niciun politician pentru postul de prim-ministru, dar a dat asigurări că va facilita procedurile de formare a noului guvern.

Libanul se confruntă cu o gravă criză politică, economică şi socială, amplificată de explozia devastatoare produsă pe 4 august în zona portuară din Beirut.

Partidele politice din Liban depun eforturi pentru instalarea unui nou guvern, după demisia Cabinetului Hassan Diab.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici