Saddam Hussein afirma că a fost torturat imediat după încarcerare

Fostul dictator irakian Saddam Hussein, executat în decembrie 2006, susţinea, în scrisori dezvăluite de FBI, că a fost torturat în detenţie imediat după capturarea sa în 2003, relatează ABC News.

35 afișări
Imaginea articolului Saddam Hussein afirma că a fost torturat imediat după încarcerare

Saddam Hussein afirma că a fost torturat imediat după încarcerare

"În ultimele trei zile am dormit în total patru-cinci ore, pentru că locul în care mă aflu, un loc de detenţie ca oricare altul, a fost transformat într-un loc de torturare a deţinuţilor, ziua şi noaptea. Nu cred că cineva cu un suflet sensibil poate dormi în timp ce se aud ţipetele celor torturaţi", afirma Saddam Hussein în primele zile după ce a fost capturat în decembrie 2003.

Declaraţiile sale sunt conţinute în scrisori predate gardienilor şi arhivate ulterior de FBI.

Arogant şi sfidător, Saddam se considera în continuare preşedintele Irakului, afirmând că a fost bătut în închisoare. "Nicio parte a corpului meu nu a fost scutită de loviturile celor de la închisoare", scria fostul preşedinte al Irakului.

Într-o altă scrisoare, Saddam dezvăluia ce avea asupra sa în momentul arestării. În afara "obiectelor de strictă necesitate şi a unor agende", Saddam recunoaşte că avea asupra sa un milion de dolari în două genţi de mână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici