Sadiq Khan, primarul Londrei: Londra are nevoie de mai multă autonomie după referendumul pro-Brexit

Londra ar trebui să primească mai multă autonomie pentru a putea face faţă incertitudinii economice generate de votul favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmă primarul metropolei britanice, Sadiq Khan.

1465 afișări
Imaginea articolului Sadiq Khan, primarul Londrei: Londra are nevoie de mai multă autonomie după referendumul pro-Brexit

Sadiq Khan, primarul Londrei: Londra are nevoie de mai multă autonomie după referendumul pro-Brexit

"În numele tuturor londonezilor, cer mai multă autonomie pentru capitală, chiar acum", a declarat Sadiq Khan, care a devenit, în mai, primul primar musulman al capitalei britanice.

"Londra trebuie să aibă propriul control. Londonezii, care au votat diferit de restul Angliei, au nevoie de mai multă autodeterminare. Trebuie să avem control asupra propriului destin", a spus Sadiq Khan, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Sadiq Khan, care a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE, a dat asigurări că nu vrea independenţa Londrei, ci doar autonomie administrativă. "Descentralizarea este cheia de reunire a Marii Britanii", a subliniat Khan.

Politicieni din regiunile britanice Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor cer independenţa faţă de Marea Britanie după referendumul favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici