Şaisprezece oameni au fost eliberaţi după ce au fost răpiţi la o universitate nigeriană

Şaisprezece studenţi şi angajaţi au fost eliberaţi după ce au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi care au atacat săptămâna trecută universitatea din nord-vestul statului Zamfara, au anunţat luni autorităţile universitare, citate de Reuters.

144 afișări
Imaginea articolului Şaisprezece oameni au fost eliberaţi după ce au fost răpiţi la o universitate nigeriană

Şaisprezece oameni au fost eliberaţi după ce au fost răpiţi la o universitate nigeriană

Problemele de securitate reprezintă una dintre provocările majore cu care se confruntă preşedintele Bola Tinubu, care trebuie încă să îşi precizeze planurile pentru a pune capăt răpirilor, insurgenţei islamiste din nord-est, violenţelor între bande şi separatiste din sud-est şi confruntărilor dintre fermieri şi păstori în regiunea central-nordică.

Universitatea Federală Gusau a transmis că atacul a provocat tensiuni în instituţie, iar studenţii sunt îngrijoraţi pentru siguranţa lor.

„În acest context, facem apel la studenţi şi la personal să rămână calmi şi să îşi desfăşoare activităţile normale în timp ce agenţiile de securitate fac tot posibilul pentru a-i salva pe studenţii rămaşi şi alte persoane care sunt încă în captivitate”, a declarat universitatea.

Paisprezece studenţi şi doi lucrători au fost eliberaţi, se arată în declaraţie.

Armata, forţele aeriene, poliţia şi agenţia de securitate de stat conduc o operaţiune de salvare a victimelor rămase, după ce Tinubu a instruit serviciile de securitate să îi urmărească pe răpitori.

Răpirile de studenţi, cândva o tactică notorie a militanţilor islamişti pentru a intimida populaţia, au devenit o industrie care aduce bani pentru bandele înarmate care cer plata de răscumpărări.

Duminică, bărbaţi înarmaţi au ucis opt pers oane şi au răpit cel puţin alte 60 în două comunităţi din Zamfara, la aproximativ 60 km de universitate.

În nord-estul Nigeriei, presupuşi militanţi islamişti au întins o capcană unui convoi de vehicule sub escortă militară, ucigând doi soldaţi şi patru civili, au declarat o sursă din cadrul poliţiei şi un automobilist care a asistat la atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici